Nesten som Lady og Landstrykeren

LadyogLandstrykerenNoen ganger kommer jeg til å tenke på en rett og bare MÅ lage den. Det var sånn denne kjøttbolleretten kom på middagsbordet vårt en dag i uka som var. Hva som fikk meg til å tenke på Lady og Landstrykeren og deres middag vet jeg ikke, men plutselig var den der og da var det helt klart at pasta og kjøttboller måtte bli dagens middag. Selv om vår middag verken inneholdt en trekkspillspillende servitør eller kjempelange spagetti ble det riktig godt. Jammen godt at jeg lagde dobbel porsjon i puttet halvparten i frysen. Da kan vi gjennskape Lady og Landstrykermiddagen vår en gang til om ikke så lenge.

Denne retten er midt i blinken for barn og andre som ikke er så glade i grønnsaker. Jeg pleier å «smugle» inn masse grønnsaker i sausen og det er det ingen som merker. Sausen blir både fyldigere, bedre på smakk og metter bedre når man gjør det. Med andre ord en vinn-vinn-vinn-situasjon. Og når toåringen helt frivilig utbryter «Dette var godt, mamma!», da er det verdt den lille ekstra tiden det tar å lage kjøttbollene.

Pasta med kjøttboller i tomatsaus
(til fire personer)

DSC_0083Kjøttboller

400 gram kjøttdeig
salt og pepper
1 løk
1 egg
1 dl brødkrom/strøbrød
1-2 ss potetmel
kanel/muskat
chilli etter ønske

Finhakk løken og ha den og kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin. Bland det hele godt med salt og pepper. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør det sammen til en fin deig. Det er viktig å ikke kjøre deigen for mye, for da vil fettet slippe og deigen vil sprekke. Lag gjerne en prøvekake for å se om det er fin konsistens på deigen din og om det er nok krydder i den. Deigen bør ikke være for klisssete og bør la seg forme lett.

DSC_0078

Når deigen er ferdig former du små kjøttboller i hånden. Det kan være lurt å væte hendene med litt vann når du former bollene, da setter ikke deigen seg så godt fast. Stek bollene gyldenbrune i en god, varm panne med litt olje i.

DSC_0087

 

Tomatsaus

1 løk
1 gulrot
1/4 kålrabi
1/4 sellerirot
1 kinesisk hvitløk
1 boks hermetiske tomater
timian
basilikum
oregano
1/2 dl olivenolje
salt og pepper

Grovhakk alle grønnsakene og fres dem i litt olje. De skal bare bli blanke, ikke brune.

DSC_0075

 

Tilsett finhakket hvitløk og urtene og sviss dette sammen med grønnsakene. Tilsett de hermetiske tomatene (eller bruk ferske hvis du heller vil det) og la det hele koke opp.

DSC_0079

Tilsett de brunede kjøttbollene og la dem trekke i tomatsausen i 15-20 minutter. Kjøttbollene vil da bli med på å lage en fin smak til sausen, og kjøttbollene vil holde seg saftige og fine.

DSC_0092

Kok ønsket pasta etter anvisning på pakken og server.

DSC_0102

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.