Påskeegg

fredag 29. mars 2013  |  hverdagen, om mat, oppskrifter, påske

DSC_0016I påsken er det obligatorisk med minst en frokost eller lunch med egg av ett eller annet slag. Kanskje det er på tide å prøve en variant av egg og bacon. Alt du trenger er noen former som tåler stekovn og så er du i gang. Jeg er helt sikker på at du klarer å imponere noen hvis du går for denne varianten.

Egg og bacon i form
(til fire personer)

1 pk oppskåret bacon
4 egg
olje eller formfett
gressløk
salt og pepper

former til å steke i

Kle ett stekebrett med bakepapir og legg utover baconskivene. Stek dem i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter. De skal være relativt godt stekt, men ikke brune.

DSC_0001

Smør formene med nøytral olje eller formfett.

DSC_0006

Kle formene med bacon.

DSC_0007

Knekk i ett egg i hver form. Dryss over hakket gressløk, salt og pepper.

DSC_0011

Stek eggene i ovnen på 180 grader. Tiden det tar vil komme ann på hvordan du foretrekker eggene dine. Det vil nok ta fra 10-15 minutter litt avhengig av ønsket konsistens på eggene.

DSC_0014

Server eggene med ferskt brød eller rundstykker.


2 Comments


  1. Disse var stilige! 😀

Leave a Reply