Påskefrokost

Skjermbilde 2013-03-27 kl. 00.04Vi tilbringer påsken på hytta med familien. På hytta står kos og hygge i høysetet. Vi har lange måltider og koser oss med mye god mat og drikke. I år har jeg funnet ut at jeg ville lage noen ekstra gode pålegg som vi kan kose oss med til frokosten og kanskje i matpakka. Det er hyggelig å lage noe godt som jeg vet kommer til å bli populært hos de andre. Hjemmelaget pålegg trenger ikke være verken tidkrevende eller vanskelig, og så er det så utrolig mye bedre enn det man får kjøpt ferdig.

Med oss til hyttefrokosten i år har vi lammerull, eplegelè, jordbærsyltetøy, tomatsild og roastbeef. I tillegg har Lille Tulla kommet hjem med en veldig søt liten potte med karse fra barnehagen. Den måtte jo også bli med på hytta.

Noe har vært ferdig lenge og noe har jeg kost meg meg å lage rett før vi dro. Kanskje dette kan inspirere flere til å lage litt hjemmelaget pålegg å sette på frokostbordet (eller lunchen) i påsken.

Roastbeef

en stek av okse flatbiff, mørbrad eller lignende
salt og pepper
smør og olje til steking

Kjøper du en vakumert stek er den som regel ferdig bunnet opp (i en strømpe), hvis ikke kan du med fordel binde opp steken før du bruner den i en panne.

DSC_0131

Ha på godt med salt og pepper og sørg for at pannen er god og varm før du har i steken. Smøret skal være helt brunt, da vil du få en fin og brun stekeskorpe. Pass på at du bruner steken på alle sidene.

Ha den over i en ildfast form eller stekovnens langpanne og sett steken i ovnen. Stek på 120 grader i ca 2-3 timer. Roastbeefen vil ha en perfekt rosa farge når den har 65 grader i kjærnetemperatur. Foretrekker du en litt mer gjennomstekt variant kan du fortsette å steke til den holder 70 grader.

DSC_0142

Skal du bruke steken til pålegg avkjøler du den og kutter den i tynne skiver rett før servering.

Roastbeef kan også brukes som en hovedrett. Server den da varm med for eksempel råstekte poteter, stekte grønnsaker og balsamicosaus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.