Røff fingermat

DSC_0047Noen ganger er det godt å lage litt grisete fingermat midt i uka. Rett og slett legge vekk kniv, gaffel og manerer og bare kose seg med litt ekstra god kosemat. Her i huset er alltid kyllingvinger populært og det fungerer fint både til hverdag og fest. Bare fin fram masse servietter og et digert ruskefat og kos dere.

Ønsker du masse god smak på kyllingen kan du godt marinere vingene natten over. Legg dem da i en pose sammen med marinaden. Knyt godt igjen og sørg for at marinaden dekker så mye som mulig av kyllingen. Oppbevar kyllingen i kjøleskap. Marinaden funker også fint til hele kyllingbryst eller svinekjøtt.

Honning- og ingefærmarinerte kyllingvinger
(til to store og en liten)

1,5 kg kyllingvinger
6 ss honning
4-6 ts tørket ingefær
1 dl soyaolje
3 dl olivenolje
salt og pepper

Bland sammen honning, ingefær og oljene i en stor bolle.

DSC_0014

Legg kyllingen over i bollen med marinaden og sørg for at alle bitene får marinade over hele seg. Som nevnt over kan du, hvis du har tid, marinere kyllingen natten over i kjøleskapet. Har du ikke tid til dette er det bare viktig å sørge for at det er marinade over alt.

DSC_0019

Legg kyllingvingene i en ildfast form. Pass på at de får skinnsiden opp. Er det litt marinade igjen i bollen heller du dette over kyllingen. Kryddre kyllingen med salt og pepper og sett den i ovnen.

DSC_0032

Stek i ca 20 minutter på 180 grader, kyllingvingene skal da være ferdig stekt. For å sjekke dette kan du stikke i en vinge med en kniv. Kommer det opp blank kjøttsaft rundt kniven er vingene ferdig stekt. Sett på overvarmen og øk temperaturen til ca 225 grader. Nå er det viktig at du følger godt med. Vingene skal bli sprø og få en gylden farge, men de må ikke bli brent.

DSC_0047

Server gjerne vingene med dipp og ovnsbakte poteter. Jeg lagde en enkel dipp av rømme og sweet chilisaus. Vil du gjøre det samme blander du sweet chilisaus i lettrømme. Jeg brukte 2/3 beger og ca 1 dl chilisaus.

DSC_0034

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.