Vaffeldagen

Vaffeldagen

mandag 25. mars 2013  |  baking, barn, dessert, hverdagen, om mat, oppskrifter

25. mars er den internasjonale vaffeldagen. Det er en anlednig så god som noen til å invitere noen på nystekte vafler. Jeg har allerede røren til svelling i kjøleskapet og om ikke lenge venter vi besøk av store og små som skal kose seg med nystekte vafler og hjemmelaget syltetøy.

Enten du foretrekker vanlige vafler, surmelksvafler eller noe litt mer spenstig noe kan du finne inspirasjon eller oppskriften her på bloggen. Husk bare å lage røren noen timer før du skal servere vaflene. Da får de svelle litt og er lettere å fordøye for magen.

Surmelksvaffler

2 egg
1/2 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 dl kulturmelk
3 dl H-melk
30 gram smeltet smør
1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker lett. Tilsett de øvrige ingrediensene vekselvis. La røren svelle i et par timer. Dette er viktig for å unngå å bli dårlig i magen.

Stek gyldne vaffler i vaffeljern, finn fram syltetøy og kaffe, og kos deg!

 

IMG_3447Blåbær- og limevafler (til 6-8 personer)

4 egg
4 ss sukker
1 boks cotrage cheese
6 dl hvetemel
5 dl melk
2 ss nøytral olje
300 gram blåbær
Revet skall fra en lime

Pisk egg og sukker lett sammen i en bolle. Kjør cottage cheeseen glatt ved å bruke kniven til stavmikseren. Tilsett mel, melk og ost vekselvis til du får en klumpfri, litt tykk røre. Tilsett blåbærene og rør forsiktig. Vaflene blir penest hvis bærene ikke er helt most. Smak tilslutt til røren med revet limeskall.

La røren svelle i minst en time og stek deretter vaflene på vanlig måte. Server dem gjerne med rømme, rørte blåbær og litt revet limeskall.

 


1 Comment


  1. mmm..! Vafler er alltid godt, både på vaffeldagen og andre dager! 😀

Leave a Reply