Foccacia

1/4 kinesisk hvitløk
1 neve soltørkede tomater i olje
600 gram hvetemel salt
1 pk tørrgjær0,75 dl olivenolje
3 dl vann
timian

Hakk hvitløk og soltørkede tomater eller kjør det i blender med litt olje.

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett den hakkede hvitløken, tomatene og tørket timian. Ha i olive

 

nolje og nesten alt vannet. Kjør deigen til den har sluppet nesten hele bollen. Den skal kun henge igjen helt i bunnen. Tilsett resten av vannet om nødvendig. Elt deigen ordentlig i noen minutter før den får heve i ca 30 minutter.

Ha deigen over i en smurt brødform eller langpanne og la den heve i nye 30 minutter. Hell over litt olivenolje og strø over grov salt.

Stek ved 180 ºC i ca 30 minutter.

Når foccaciaen er ferdig stekt veltes den ut av formen og over på en rist.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.