Hveteboller

4 dl melk
100 gram smør
8,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1 pk gjær

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm det hele opp til 50-60 grader. Bland det tørre i en bakebolle og hell over den varme melkeblandingen. Elt/kjør i kjøkkenmaskin i noen minutter til deigen er fin og smidig. Den bør ikke være for hard, for da blir bollene kompakte og litt harde.

Hev i 20-30 min.

Del deigen opp i passe emner og trill runde boller. Hvis du ønsker kan du ha litt rosiner i deigemnene. Sett dem på en bakeplate kledd med bakepapir og la dem etterheve i ca 20 min.

Pensle gjerne med litt egg for å få en fin og «blank» bolle når den er ferdig stekt. Forvarm ovnen til 185 °C og stek bollene midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne og fine.

2 tanker om “Hveteboller

  1. Tilbaketråkk: Gjærbakst | Rockekokks blogg

  2. Tilbaketråkk: Fasten varer helt til påske | Rockekokks blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.