1 kepaløk
1 hvitløksfedd
6 champignons
2 gulrøtter
1 glass rødvin
3 dl fløte
Salt og pepper
Timian
Maizenna
Salt og peppre lammekjøttet og brun det i en varm panne eller gryte. Ta ut kjøttet og ha i kutet sopp. Tilsett litt smør og stek til soppen er fin og gylden. Tilsett så hakket løk og hvitløk og la den bli blank og fin. Når soppen og løken er ferdig legges lammekjøttet tilbake i gyten og vinen helles over. Tilsett hakket timian (tørr funker fint). Sett på lokk og la det koke i noen minutter.
Kutt gulrot i grove biter og ha det i gryta sammen med fløten. Kok på svak varme til kjøttet er mørt. Bogkjøtt trenger ikke så lang tid, men har du «fårikålkjøtt» vil nok dette trenge minst 30 minutter før det er mørt. Pass da på at det ikke blir for lite væske i gryta. Tilsett eventuelt mer fløte eller vann.
Smak til med salt og pepper og jevn eventuelt sausen med litt maizenna.
Til dette serverte jeg råstekte poteter, balsamicomarinerte tomater og dampet kål og blomkål.
God middag!
Tilbaketråkk: Langsom gryterett | Rockekokks blogg
Tilbaketråkk: De beste bidragene til lammeutfordringen!