Stekt dorade med beurre blanc og ertepure

300 gram dorade per person
olje og smør til steking
salt og pepper

Snitt fisken fra endetarmsåpningen og fram til hodet. Ta ut all innmaten og skyll godt. Hvis du vil kan det også være lurt å fjerne gjellen til fisken. Dette gjøres ved å klippe eller skjære under «hakeflippen» til fisken.

Bruk en kniv og skrap av skjellene på fisken.Skrap mot skjellretningen. Tørk fiksen med kjøkkenpapir eller en klut. Snitt tre til fire snitt på hver side og strø på salt og pepper.

Når det øvrige tilbehøret er klart stekes fisken i en varm stekepanne med olje og salt og pepper. En fisk på ca 600 gram vil trenge ca fem minutter på hver side. Har du lokk som passer til stekepannen vil dette senke tilbredningstiden noe.

Beurre blanch

3 dl hvitvin
1 sjarlottløk
1 ss sukker

200 gram smør

Finhakk sjarlottløken og ha den i en varm gryte med litt olje. Sviss løken til den er blank. Tilsett sukkeret og la det smeltet. Når massen bobbler helles hvitvinen over. Kok ned til det er redusert ned til 1/3 av opprinnelig mengde.

Kutt kaldt smør i små terninger og pisk det inn i den varme reduksjonen. Det er viktig at sausen ikke blir for varm, for da vil den sprekke. Sausen skal være så varm at smøret smelter under omrøring, men ikke varmere.

Når alt smøret er rørt inn smaker du til med pepper.

Ertepurè

200 gram frosne grønne erter
2 ss smør
1/2 dl H-melk
salt og pepper

Kok opp vann. Tilsett de frosne ertene og la de få ett oppkok. Sil av vannet og hell ertene i blenderen. Tilsett smøret og kjør til du har en glatt og fin purè.

Ha pureen tilbake i kjelen, tilsett melken og varm opp pureen. Smak til med salt og pepper.

 

1 Comment


  1. Flott oppskrift og fremgangsmåte! Fantastisk fisk :)

Leave a Reply