Aioli

1 kinesisk hvitløk
2 egg
1 ts sennep
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper
1/2 liter soyaolje
vann


Dette er oppskriften på aioli som aldri sprekker og som går fort å lage. Hemmeligheten er at man bruker hele egg og ikke eggeplommer. Da tåler aiolien (og maionesen) mer.

Finn fram blenderen og ha oppi alle ingrediensene med unntak av vannet. Sett lokket på og kjør til det har fått en maionesaktig konsistens. Spe med litt vann hvis du synes den er for tykk.

Aiolien kan oppbevarers i kjøleskap i minst en uke.

1 tanke om “Aioli

  1. Tilbaketråkk: Sankthans = grillkos | Rockekokks blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.